Peel the ginger root, cut it into slices or grate it on a fine grater. To make peeling ginger easier, use a tablespoon. Cut the lemon in half and cut one half into wedges.
Очистите корень имбиря, нарежьте его дольками или натрите на мелкой терке. Чтобы было проще чистить имбирь, используйте столовую ложку. Разрежьте лимон пополам и одну половинку нарежьте дольками.
Pour water into a saucepan and add ginger and lemon slices. Squeeze the juice from the second half of the lemon into the water.
Налейте воду в кастрюлю и выложите в нее имбирь и дольки лимона. Выдавите в воду сок из второй половинки лимона.
Bring the water to a boil, remove from heat and let the drink sit for 10 minutes.
Доведите воду до кипения, снимите с огня и дайте напитку постоять в течение 10 минут.
Strain the resulting tea and serve with a slice of lemon.
Процедите получившийся чай и подавайте с долькой лимона.