Recipes / Bright chicken breast with potatoes Яркая куриная грудка с картофелем
An inexpensive, tasty, golden-crispy dish made from chicken breast, potatoes and seasonings. It is homely, warm and cozy, just like an event when the whole family gathers around the table. Of course, in addition to lyrical reflections, you should also pay attention to the fact that such a dish is very healthy. Neither the chicken breast nor the potatoes are fried, meaning this is a healthy cooking method. Meanwhile, one can note its low cost and ease of preparation.
Недорогое, вкусное и золотисто-поджаристое блюдо готовится из куриной грудки, картофеля и специй. Оно создает домашний уют и тепло, как семейный вечер за столом. Разумеется, помимо романтических образов, стоит обратить внимание на пользу такого блюда: ни куриная грудка, ни картофель не обжариваются, что делает рецепт более здоровым способом приготовления. При этом отмечается его доступная стоимость и простота выполнения.
Steps / Шаги:
Peel and wash the potatoes. Clean the breast from chaff and excess tissue, wash and dry. Peel and wash the onion.
Картофель почистите и помойте. Грудку очистите от плевы и лишних тканей, помойте и обсушите. Лук очистите и помойте.
Cut the potatoes into large slices and place on a baking sheet. Cut the breast into cubes and place on top of the potatoes.
Картофель нарежьте крупными дольками и выложите на противень. Грудку порежьте кубиками и разложите сверху по картофелю.
Cut the onion into half rings and place on the breast and potatoes. Pour soy sauce over them and stir.
Лук порежьте полукольцами и выложите на грудку и картофель. Полейте их сверху соевым соусом, перемешайте.
Add salt, pepper and paprika. Leave for 30 minutes to marinate. Then place the pan in the oven. Bake potatoes with breast at 180 degrees for 30 minutes.
Добавьте соль, перец и паприку. Оставьте на 30 минут для маринования. Затем отправьте противень в духовку. Запекайте картофель с грудкой при температуре 180 градусов 30 минут.
Serve the potatoes and breasts in individual serving bowls. Garnish with herbs and sliced tomatoes or other fresh or pickled vegetables.
Подайте картофель и грудку в порционных тарелках. Украсьте зеленью и нарезкой из помидор или других свежих или маринованных овощей.