In addition to the fact that salmon meat is the most tender and tasty product, it is also a storehouse of essential vitamins A, B, D, C, PP, H. Thanks to this, fish is considered doubly healthy. Its properties are not lost when salted; the famous omega-3 is also well preserved in it. Salting fish is not at all difficult, the main thing is to maintain the proportions of sugar and salt. You can also add black and allspice peas, some spices, bay leaves or herbs to taste, to taste.
Помимо того что мясо семги само по себе нежное и вкусное, оно ещё и богато необходимыми витаминами А, В, D, С, РР и Н. Именно поэтому рыба считается вдвойне полезной. Даже при засолке её полезные свойства сохраняются, омега-3 остаётся в составе. Засолка несложна, главное соблюсти пропорцию сахара и соли. По вкусу можно добавить черный и душистый перец горошком, другие специи, лавровый лист или зелень.
Steps / Шаги:
List all products by weight. Prepare a container in which you will salt the fish. Thaw the salmon, wash and dry.
Выставьте все продукты по весу. Приготовьте посуду, в которой будете солить рыбу. Семгу разморозьте, помойте и обсушите.
In a separate bowl, mix salt and sugar. Take a glass bowl, pour some of the mixture into the bottom and place pieces of salmon skin side down on top.
В отдельной посуде смешайте соль и сахар. Возьмите стеклянную посуду, на ее дно насыпьте часть смеси и положите сверху кусочки семги кожей вниз.
Sprinkle the rest of the salt and sugar mixture over the fish. Place in a cool place for 12 hours. After 12 hours, clean off the remaining salt with a knife or rinse with water. Store in the refrigerator in a glass or enamel container or in the freezer.
Насыпьте на рыбу остальную часть смеси соли и сахара. Поставьте в прохладное место на 12 часов. Через 12 часов остатки соли очистите ножом или смойте водой. Храните в холодильнике в стеклянной или эмалированной посуде или в морозилке.
Serve the salmon separately or on sandwiches. Decorate the fish with olives and sprigs of herbs.
Подавайте семгу отдельно или на бутербродах. Украсьте рыбу маслинами, веточками зелени.