Peel and wash the potatoes. Sift the flour. Remove the remaining foods from the refrigerator to warm to room temperature.
Картофель очистите и помойте. Муку просейте. Остальные продукты выставьте из холодильника, чтобы они нагрелись до комнатной температуры.
Cut the potatoes into arbitrary pieces and mash them. Add salt and sugar to it, stir. Then pour in the heated milk and stir again.
Картофель нарежьте произвольными кусками и сварите из него пюре. Добавьте в него соль и сахар, перемешайте. Затем влейте подогретое молоко и снова перемешайте.
Beat the eggs into the puree with milk, mix and pour in the vegetable oil. Then add flour and stir until smooth.
В пюре с молоком вбейте яйца, перемешайте и влейте растительное масло. Затем всыпьте муку и размешайте до однородности.
Heat the frying pan well and grease it with vegetable oil. Pour a ladle of dough into the pan, sprinkle with chopped herbs. When one side of the pancake is set, flip it over to the other.
Хорошо разогрейте сковороду, смажьте ее растительным маслом. Вылейте половником тесто на сковороду, посыпьте рубленой зеленью. Когда одна сторона блина схватиться, переворачивайте на другую.
Serve the finished pancakes hot. Serve also sour cream, yogurt or yogurt.
Готовые блины подавайте горячими. Подайте также сметану, простоквашу или йогурт.