Rinse the breast, dry it, cut it to make two large fillets. Grind the walnuts in a blender, grate the cheese, rinse the parsley and chop finely.
Промойте грудку, обсушить, порежьте, чтобы получилось два больших филе. Грецкие орехи измельчите блендером, сыр натрите на терке, петрушку промойте и мелко нашинкуйте.
Cut the fillet crosswise, without cutting all the way through, to create pockets. Rub with salt and herbs de Provence on all sides.
Разрежьте филе поперек, не дорезая до конца, чтобы получились "кармашки". Натрите со всех сторон солью и прованскими травами.
Combine sour cream, cheese, nuts and herbs, mix well. Fill the fillet pockets with the resulting mixture and close the pockets. Spread the remaining mixture evenly on top of each fillet.
Соедините сметану, сыр, орехи и зелень, хорошо перемешайте. Полученной смесью заполните кармашки филе, закройте кармашки. Сверху на каждое филе равномерно нанесите оставшуюся смесь.
Place the fillet on foil, cover with a second layer of foil on top, wrap well so that the juices do not leak out during cooking. Bake in a preheated oven for 30 minutes at 180C. Then carefully remove the foil and bake for another 10 minutes to brown the breasts.
Выложите филе на фольгу, сверху накройте вторым слоем фольги, хорошо заверните, чтоб не вытекали соки во время приготовления. Выпекайте в разогретой духовке 30 минут при температуре 180С. Затем аккуратно снимите фольгу и выпекайте еще 10 минут, чтобы грудка подрумянилась.
Serve the chicken breast as a main hot dish, garnished with parsley sprigs and lettuce leaves. Mustard sauce works well. Or cold, for making sandwiches.
Подавайте куриную грудку как основное горячее блюдо, украсив веточками петрушки и листьями салата. Хорошо подойдет горчичный соус. Либо в холодном виде, для приготовления бутербродов.