Recipes / Spicy salmon with teriyaki and hot chili sauce Пикантная семга с терияки и острым соусом чили
In this recipe, the delicate taste of salmon is joined by other aromas and tastes - in the form of lemon, garlic, as well as teriyaki sauce and spicy sriracha sauce based on chili peppers, garlic, sugar and vinegar. Thanks to the combination of these tastes, the fish opens up from a different side, and this is a dish of a different format. Its taste can surprise salmon connoisseurs. However, one of the advantages of preparing this recipe is speed and simplicity.
В этом рецепте к нежному вкусу семги добавляются новые ароматы — лимон, чеснок, соус терияки и острый шрирача на основе чили, чеснока, сахара и уксуса. Такое сочетание открывает рыбу с другой стороны и превращает блюдо в произведение иного формата. Его вкус способен удивить знатоков семги. Кроме того, к преимуществам приготовления по этому рецепту относятся скорость и простота.
Steps / Шаги:
Clean the salmon from bones and skin. Peel and wash the garlic. Unpack food from packages. Prepare dishes for marinating and marinating fish.
Семгу очистите от костей и кожи. Чеснок очистите и помойте. Распакуйте продукты из пакетов. Приготовьте посуду для маринада и маринования рыбы.
Mix teriyaki sauce with hot chili sauce. Add grated garlic to them. Stir to form a homogeneous mass.
Смешайте соус терияки с острым соусом чили. Добавьте в них тертый чеснок. Перемешайте, чтобы получилась однородная масса.
Cut the emgu into portions. Marinate it in the resulting sauce. Set aside for 30 minutes.
С емгу нарежьте на порционные кусочки. Замаринуйте ее в полученном соусе. Отставьте на 30 минут.
Send the fish to fry in vegetable oil until cooked. Fry for about 5 minutes on each side until golden brown.
Отправьте рыбу жариться на растительном масле до готовности. Жарьте примерно по 5 минут с каждой стороны и золотистого цвета.
Place the finished salmon on a plate with lettuce leaves. Sprinkle it with sesame seeds on top. Make slices of lemon and place next to the fish.
Готовую с емгу выложите на блюдо с листьями салата. Сверху посыпьте ее кунжутом. Сделайте нарезку из долек лимона и выложите рядом с рыбой.