Clean the mackerel from the insides, remove the black film. Cut off the fins, tail and head. Wash the carcasses under running water and dry. Prepare dishes for sauce and baking fish.
Скумбрию очистите от внутренностей, удалите черную пленку. Отрежьте плавники, хвост и голову. Помойте тушки под проточной водой, обсушите. Приготовьте посуду для соуса и запекания рыбы.
Cut the fish into rings 2.5-3 cm thick. Place the pieces in a baking dish, add salt and pepper as needed.
Нарежьте рыбу кольцами толщиной 2,5-3 см. Выложите кусочки в форму для запекания, посолите по надобности и поперчите.
In a separate container, mix soy sauce and mustard. Stir well until the mustard dissolves and there are no lumps in the sauce.
В отдельной емкости смешайте соевый соус и горчицу. Хорошо перемешайте, чтобы горчица растворилась, и в соусе не было комочков.
Pour the sauce over the fish and place it in the oven. Bake at 200 degrees for 30 minutes.
Залейте соусом рыбу и отправьте ее в духовку. Запекайте при температуре 200 градусов 30 минут.
Place the mackerel pieces on serving plates. Decorate with greens. Make a salad or slice of tomatoes, cucumbers or peppers. Serve lemon slices.
Разложите кусочки скумбрии на порционные тарелки. Украсьте зеленью. Сделайте салат или нарезку из помидор, огурцов или перца. Подайте ломтики лимона.