Clean the mackerel, wash and dry. Peel and wash the potatoes, carrots and onions. Prepare foil for baking.
Скумбрию почистите, помойте и обсушите. Картофель, морковь и лук почистите и помойте. Приготовьте фольгу для запекания.
Make cuts on the mackerel carcass with a knife. Insert a slice of lemon into each. Then transfer the fish to a baking sheet with foil in the center. Turn on the oven.
На тушке скумбрии сделайте надрезы ножом. В каждый вставьте дольку лимона. Затем переложите рыбу на противень с фольгой по центру. Включите духовку.
Chop the onions, carrots and potatoes as desired and place in a bowl. Add salt and pepper to taste, add vegetable oil and stir.
Лук, морковь и картофель нарежьте произвольно и отправьте в миску. Посолите, поперчите по вкусу, влейте растительное масло и перемешайте.
Arrange the vegetables around the fish and wrap everything in foil. Place in a hot oven and bake for 45 minutes at 180 degrees.
Выложите овощи вокруг рыбы и заверните все в фольгу. Отправьте в горячую духовку и запекайте 45 минут при температуре 180 градусов.
Place the mackerel baked with vegetables in portions on a plate along with potatoes and vegetables. Serve sliced fresh or pickled vegetables. Decorate the dish with herbs.
Запеченную с овощами скумбрию порционно выложите на тарелку вместе с картофелем и овощами. Подайте нарезку из свежих или маринованных овощей. Украсьте блюдо зеленью.