Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Wash the apples, remove the middle and cut into cubes. You can cut one apple into thin slices for decoration.
Яблоки вымойте, удалите середину и нарежьте кубиками. Можно одно яблоко нарезать тонкими ломтиками для украшения.
Beat eggs, sugar and salt with a mixer (about 5 minutes) until fluffy.
Яйца, сахар и соль взбейте миксером ( около 5 минут) до воздушной пены.
Add baking powder and cinnamon to the flour.
К муке добавьте разрыхлитель и корицу.
Gradually fold the dry ingredients into the egg-sugar foam.
Постепенно введите сухие ингредиенты в яично-сахарную пену.
Add diced apples to the resulting dough. You need to work with the dough gently and carefully, otherwise it will not rise in the oven and the charlotte will not be fluffy and airy.
Добавьте в полученное тесто нарезанные кубиками яблоки. С тестом нужно работать нежно и аккуратно, иначе оно не поднимется в духовке и шарлотка не будет пышной и воздушной.
Grease the pan with butter and place apple slices in a circle on the bottom of the pan.
Сливочным маслом смажьте форму, выложите на дно формы по кругу дольки яблок.
Place the dough in the mold and place in the oven.
Выложите тесто в форму и поставьте в духовку.
Sprinkle with powdered sugar before serving.
Перед подачей присыпьте сахарной пудрой.