Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
If necessary, pluck the duck, wash it, cut off the tail and fat around it.
Утку при необходимости ощипайте, промойте, отрежьте гузку и жир вокруг неё.
Mix all the marinade ingredients, cut the oranges into quarters, squeeze the juice into the marinade and put the peel there.
Все ингридиенты маринада перемешайте, апельсины нарежьте четвертинками, выжмите сок в маринад и кожуру положите туда же.
Place the duck in the marinade, coat well, cover with foil and leave for 12-15 hours.
Утку положите в маринад, хорошо обваляйте, накройте фольгой и оставьте на 12-15 часов.
Remove the duck from the marinade, shake off the spices, place orange peels inside the duck so that air can circulate there. Place foil or parchment on a baking sheet in 2 layers, with duck on top. Cook in the oven for an hour at 200°C.
Достаньте утку из маринада, стряхните специи, внутрь утки положите корки апельсина так чтоб там мог циркулировать воздух. Положить на противень фольгу или пергамент в 2 слоя, сверху — утку. Готовьте в духовке час при температуре 200°С.
Prepare the filling separately. Cut the apple into medium cubes, carrots into 4-5cm strips. Onion in half rings. Fry everything in butter in a frying pan until done, periodically adding duck marinade, just not too much.
Начинку приготовьте отдельно. Яблоко нарежьте средним кубиком, морковку соломкой 4-5см. Лук полукольцами. Все обжарьте на сливочном масле в сковороде до готовности, переодически подливая маринад от утки, только не много.
Remove the duck from the oven, remove the oranges and stuff it with apples. Brush with marinade again. Wrap the tips of the wings and drumsticks in foil. Bake for another hour until done.
Утку достаньте из духовки, уберите из неё апельсины и начините яблоками. Ещё раз смажьте маринадом. Кончики крыльев и голени оберните фольгой. Запекайте ещё час до готовности.