Measure out all ingredients. You can use any cookies you like: shortbread or biscuit.
Отмерьте все ингредиенты. Печенье можете использовать любое на ваш вкус: песочное или бисквитное.
Break the cookies and place into a measuring cup or bowl. Grind the cookies in a blender until crumbly.
Печенье поломайте и переложите в мерный стакан, либо в чашу. Измельчите печенье блендером до состояния крошки.
Combine sugar, cocoa, butter and milk in a saucepan.
В ковшике соедините сахар, какао, сливочное масло и молоко.
Place a saucepan over medium heat and heat the mixture until the butter is melted. Mix everything until smooth. Remove from heat and let the mixture cool slightly.
Поставьте ковшик на средний огонь и прогрейте смесь до тех пор, пока сливочное масло не растопится. Перемешайте всё до однородного состояния. Снимите с огня и дайте смеси немного остыть.
Add crushed cookies to the milk, butter and cocoa mixture. Using a spoon or silicone spatula, stir the mixture. From the resulting dough, make four potato-shaped cakes.
Всыпьте в смесь молока, масла и какао измельченное печенье. Ложкой или силиконовой лопаткой перемешайте массу. Из полученного теста слепите четыре пирожных в форме картошки.
Dip the brownies in cocoa powder and place them in the refrigerator for 1 hour. Ready.
Обваляйте пирожные в какао-порошке и отправьте их в холодильник на 1 час. Готово.
Serve the cakes garnished with cream, grapes and pomegranate seeds. To make the cakes even tastier, add nuts or dried fruits to them.
Подайте пирожные, украсив сливками, виноградом и зернами граната. Чтобы пирожные стали еще вкуснее, добавьте в них орешки или сухофрукты.