Clean the chilled salmon fillet from scales, rinse under cold water and dry with a paper towel. Mix salt and sugar in a separate container.
Охлажденное филе лосося отчистите от чешуи, промойте под холодной водой и обсушите бумажным полотенцем. Соль и сахар перемешайте в отдельной емкости.
Rub the fish with a mixture of salt and sugar. Next, place the fish in a container with sides, wrap it with cling film and place under a press in the refrigerator for 1-12 hours. After the allotted time has passed, remove the film, drain all excess liquid and turn the fish over.
Натрите рыбу смесью соли и сахара. Далее выложите рыбу в емкость с бортиками, заверните ее пищевой пленкой и поставьте под пресс в холодильник на 1-12 часов. По истечению положенного времени снимите пленку, слейте всю лишнюю жидкость и переверните рыбу.
Wrap everything again with cling film and put under the press for the same amount. Before serving and subsequent storage, carefully remove the peel. Serve the fish by cutting the fillets into beautiful, thin slices.
Снова замотайте все пищевой пленкой и поставьте под пресс еще на столько же. Перед подачей и последующим хранением аккуратно снимите кожуру. Рыбу подавайте на стол, нарезав филе красивыми и тонкими брусочками.
Serve the fish on its own or with tartlets, crusty white bread or in a salad. You can also make Japanese sushi. In this dish, fish goes perfectly with rice and cream cheese.
Подайте рыбу в качестве самостоятельного блюдо или с тарталетками, поджаристым белым хлебом или в салате. Также можно приготовить японские суши. В этом блюде рыба идеально гармонировать с рисом и сливочным сыром.