Rinse the potatoes and carrots under running water. Put them to boil and cook until done for 20-30 minutes. After this, cool and peel. Wash and boil the chicken eggs, cook for 10 minutes after boiling. Peel off the shell.
Промойте под проточной водой картофель и морковку. Поставьте их вариться и варите до готовности минут 20-30. После этого остудите и очистите. Куриные яйца помойте и сварите их, варите 10 минут после закипания. Очистите от скорлупы.
Grate the boiled carrots and potatoes on a coarse grater. Separate the whites from the yolks of boiled eggs and grate them on a fine grater. Finely chop the onion and pour boiling water over it for 10 minutes, this will remove the bitterness. Mash the mackerel with a fork.
Вареную морковь и картофель натрите на крупной терке. Отделите у вареных яиц белки от желтков и натрите их на мелкой терке. Нарежьте мелко лук и залейте его кипятком на 10 минут, это уберет горечь. Скумбрию разомните вилкой.
Lay out the salad in layers. Place half of the grated potatoes in the first layer and press lightly with your hands, add salt and pepper. Lubricate the layer with a small amount of mayonnaise. Place the washed-out fish in the next layer and onion on top of the fish, salt and pepper the layer to taste, grease everything with a small amount of mayonnaise and lay out the grated whites in the next layer, grease with mayonnaise.
Салат выкладывайте слоями. Первым слоем выложите половину натертого картофеля и слегка утрамбуйте руками, посолите и поперчите. Смажьте слой небольшим количеством майонеза. Следующим слоем выложите размытую рыбу и сверху на рыбу лук, посолите и поперчите слой по вкусу, все смажьте не большим количеством майонеза и следующим слоем выложите натертые белки, смажьте майонезом.
Place grated carrots on a layer of whites, brush the layer with mayonnaise, salt and pepper to taste. Next, lay out the remaining grated potatoes, also grease with mayonnaise, salt and pepper. The last layer is grated yolk. Sprinkle it all over the salad. Place the salad in the refrigerator for at least an hour and then serve.
На слой из белков, выложите натертую морковь, смажьте слой майонезом, посолите и поперчите по вкусу. Далее выложите оставшуюся натертую картошку, также смажьте майонезом, посолите и поперчите. Последний слой это натертый желток. Посыпьте им весь салат. Уберите салат в холодильник минимум на час и после этого можете подавать на стол.
To surprise your family and friends, you can decorate the salad with herbs or serve with homemade garlic croutons, which go very well with the salad.
Чтобы удивить родных и близких, можете украсить салат зеленью или подавать с домашними чесночными гренками, которые очень хорошо сочетаются с салатом.