Wash the chicken liver, remove bile ducts and film, and drain excess liquid. Peel and rinse the onions and carrots under running water. Clean the pistachios.
Помойте куриную печень, очистите от желчных протоков и пленки, слейте лишнюю жидкость. Почистите и сполосните под проточной водой лук и морковь. Очистите фисташки.
Cut the onion into small cubes and grate the carrots on a coarse grater. Heat a frying pan, pour in sunflower oil and fry the vegetables until golden brown.
Нарежьте лук мелким кубиком, а морковь натрите на крупной терке. Разогрейте сковороду, влейте подсолнечное масло и обжарьте овощи до золотистого цвета.
Add the liver to them, lightly fry and pour in the cream, close the lid and bring to readiness.
Добавьте к ним печень, слегка обжарьте и влейте сливки, закройте крышкой и доведите до готовности.
Salt the finished liver with vegetables and pass through a meat grinder. Mix it with butter at room temperature and add chopped nuts.
Готовую печенку с овощами посолите и пропустите через мясорубку. Смешайте ее со сливочным маслом комнатной температуры и добавьте измельченные орехи.
For long-term storage, sterilize the jar for 20 minutes and put it in the refrigerator. This pate can be stored for up to several months.
Для длительного хранения простерилизуйте банку 20 минут и уберите в холодильник. Такой паштет может храниться до нескольких месяцев.
Serve the finished pate on a plate with croutons or slices of bread, garnished with fresh herb leaves and cherry tomatoes.
Готовый паштет подавайте на тарелке с гренками или кусочками хлеба, украсив листиками свежей зелени и томатами черри.