Rinse the chicken thighs with cold running water and place on a paper towel. Peel and wash the vegetables. Wash the parsley and dry with a paper towel.
Куриные бедра помойте холодной проточной водой, выложите на бумажное полотенце. Овощи почистите и помойте. Петрушку помойте и просушите бумажной салфеткой.
Cut the prepared chicken thighs in half, breaking up the bone. Cut the peeled potatoes into medium-sized slices. Cut the carrots and onions into half rings of medium thickness.
Подготовленные куриные бедра порежьте пополам, разрубив кость. Очищенный картофель порежьте ломтиками среднего размера. Морковь и лук порежьте полукольцами средней толщины.
Place the cauldron on the fire, pour in sunflower oil and heat well. Place the onion in it and fry for 2 minutes. Add prepared chicken thighs. Stir and fry over moderate heat for 5 minutes.
Казан поместите на огонь, налейте подсолнечное масло и хорошо разогрейте. Выложите в него лук и обжарьте в течение 2 минут. Выложите подготовленные куриные бедра. Перемешайте, на умеренном огне обжаривайте в течение 5 минут.
Add carrots and potatoes and fry for 5 minutes. Dilute the tomato sauce with water in a 1:1 ratio and pour into the cauldron. Season with salt and pepper and simmer covered for 20 minutes. A minute before the end of cooking, add chopped garlic and herbs.
Добавьте морковь и картофель и обжаривайте в течение 5 минут. Томатный соус разведите водой в соотношении 1:1 и влейте в казан. Посолите и поперчите, тушите под крышкой в течение 20 минут. За минуту до конца готовки добавьте измельченный чеснок и зелень.
Serve the basics hot as a second course. When serving portionwise, place it in a deep plate, garnish with herbs and a pod of hot pepper.
Подавайте азу в горячем виде, как второе блюдо. При порционной подаче выложите его в глубокую тарелку, украсьте зеленью, стручком горького перца.