Wash the chicken liver with cold running water, place in a colander and let the water drain. Peel and wash the vegetables.
Куриную печень помойте холодной проточной водой, выложите в дуршлаг и дайте стечь воде. Овощи почистите и помойте.
Cut the prepared onion into feathers, fry it in a heated frying pan with sunflower oil until transparent. Cut the chicken liver in half and add to the onion. Fry for 5 minutes, stirring occasionally.
Подготовленный лук порежьте перьями, обжарьте его в разогретой сковороде с подсолнечным маслом до прозрачности. Куриную печень порежьте пополам, добавьте к луку. Обжаривайте в течение 5 минут, периодически перемешивая.
Cut the peeled potatoes into medium-sized cubes, cut the cucumbers in the same way. Strain the marinade remaining in the cucumber jar.
Очищенный картофель порежьте брусочками среднего размера, огурцы порежьте так же. Процедите маринад, оставшийся в банке от огурцов.
Place the liver and onions into a saucepan in which the basics will be cooked. Place chopped cucumbers and potatoes there and stir. Add tomato paste and a glass of cucumber pickle. Stir and put on fire to simmer. Simmer over low heat until the potatoes are ready. Taste and adjust salt and pepper if necessary.
Печень с луком переложите в кастрюлю, в которой будет готовиться азу. Переложите туда нарезанные огурцы и картофель, перемешайте. Добавьте томатную пасту и стакан огуречного рассола. Перемешайте и отправьте на огонь тушиться. Тушите на маленьком огне до готовности картофеля. Попробуйте и при необходимости посолите и поперчите.
Serve the basics hot as a second course. When serving portionwise, place it in a deep plate and garnish with chopped dill.
Подавайте азу горячим, как второе блюдо. При порционной подаче выложите его в глубокую тарелку, украсьте рубленой зеленью укропа.