Wash the pumpkin with cold running water. Peel the garlic and onion. Wash the mushrooms with cold water and place on a paper towel.
Тыкву помойте холодной проточной водой. Чеснок и лук почистите. Грибы помойте холодной водой, выложите на бумажное полотенце.
Preheat the oven to 180°C. Cut off the top of the prepared pumpkin along with the stem. Remove seeds and fibers from the pumpkin. Rub the inside with vegetable oil, salt and pepper. Cover with the cut lid and place in the oven for 45 minutes.
Разогрейте духовку до 180°С. У подготовленной тыквы срежьте верхушку вместе с плодоножкой. Вычистите тыкву от семян и волокон. Натрите изнутри растительным маслом, солью и перцем. Накройте отрезанной крышкой и поместите в духовку на 45 минут.
Prepare the filling. Cut the onion into small cubes, finely chop the garlic and chili pepper with a knife. Fry in a heated frying pan in sunflower oil for three minutes.
Приготовьте начинку. Порежьте мелкими кубиками луковицу, чеснок и перец чили мелко порубите ножом. Обжарьте на разогретой сковороде на подсолнечном масле в течение трех минут.
Cut the prepared mushrooms into medium-sized cubes, place them in a frying pan and fry everything together for three minutes. Add wine and flour, bring to a boil. Season with salt and pepper. Add cream and mix well. Remove from heat and add coarsely grated cheese. Mix thoroughly.
Подготовленные грибы порежьте кубиками среднего размера, выложите их в сковороду и обжарьте все вместе в течение трех минут. Добавьте вино и муку, доведите до кипения. Посолите и поперчите. Добавьте сливки и хорошо перемешайте. Снимите с огня и добавьте натертый на крупной терке сыр. Тщательно перемешайте.
Place the filling into the prepared pumpkin and cover with a lid. Place in a preheated oven and bake at 180°C for 15 minutes. Remove the cooked pumpkin from the oven just before serving.
Выложите в подготовленную тыкву начинку, накройте крышечкой. Поместите в разогретую духовку и запекайте при 180°С в течение 15 минут. Доставайте готовую тыкву из духовки непосредственно перед подачей.
Serve the pumpkin fondue hot as a main course. When serving portionwise, place the filling along with the pumpkin pulp on a flat plate, garnish with slices of fresh vegetables, French fries, and a sprig of fresh herbs.
Подавайте фондю с тыквой в горячем виде в качестве горячего блюда. При порционной подаче выложите начинку вместе с мякотью тыквы на плоскую тарелку, украсьте ломтиками свежих овощей, картофелем фри, веточкой свежей зелени.