Peel the garlic, wash it, wipe it and cut it in half. Rub the bottom of the caquelon with the garlic cut.
Почистите от шелухи чеснок, промойте его, вытрите и разрежьте пополам. Натрите чесночным срезом дно какелона.
Grate all types of cheese on the largest grater. Place the fondue bowl to heat up. Place all the cheese into it. Stir the mixture constantly and when it melts a little, add a spoonful of starch to the cheese.
Натрите на самой крупной терке все виды сыра. Поставьте разогреваться чашу для фондю. Переложите в нее весь сыр. Постоянно помешивайте массу и когда она немного расплавиться добавьте к сыру ложку крахмала.
Do not let the mass burn, melt it completely until liquid, add salt and nutmeg at the end. Cut the baguette into small round pieces, prick with a fork and dip into the cheese mixture.
Не дайте массе пригореть, расплавьте ее полностью до жидкого состояния, в конце добавьте соль и мускатный орех. Нарежьте багет на небольшие круглые кусочки, накалывайте на вилку и макайте в сырную массу.
Serve the fondue directly on the burner, this way the cheese will not cool down and thicken. Place the cut baguette on a separate plate.
Подавайте фондю к столу прямо на горелке, таким образом сыр не будет остывать и густеть. На отдельной тарелке выложите разрезанный багет.