Thaw the mackerel, cut off the head and gut it. Wash under running water and dry with paper towels. Pour boiling water over the lemon to make it more flavorful.
Разморозьте скумбрию, отрежьте голову и выпотрошите. Помойте под проточной водой и обсушите бумажными полотенцами. Обдайте лимон кипятком, так он будет ароматнее.
Make transverse deep cuts on the prepared fish. Cut the lemon in half and then into thin slices. Insert one slice into each cut.
На подготовленной рыбе сделайте поперечные глубокие надрезы. Разрежьте лимон пополам, а затем на тонкие пластинки. Вставьте по одному ломтики в каждый разрез.
Take a piece of foil about 40 cm. Grease it with vegetable oil, sprinkle with salt and oregano, place the fish on it and sprinkle the same spice on top. Wrap the mackerel in foil and bake in the oven at 180°C for about 30 minutes.
Возьмите отрез фольги примерно 40 см. Смажьте его растительным маслом, посыпьте солью и орегано, выложите на него рыбу и присыпьте сверху этой же специей. Оберните скумбрию фольгой и запекайте в духовке при температуре 180°C около 30 минут.
Serve the mackerel garnished with lettuce leaves, and you can also add a few fresh cherry tomatoes and a slice of lemon.
Подавайте скумбрию украсив листьями салата, а также можно добавить несколько свежих томатов черри и дольку лимона.