Clean the fish and remove the entrails. Remove the tail, fins and bones. Rinse well with cold water. Wash the parsley and dry on a paper towel.
Рыбу почистите, освободите ее от внутренностей. Удалите хвост, плавники и кости. Хорошо помойте холодной водой. Петрушку помойте и просушите на бумажном полотенце.
Cut the prepared fish into small slices, no more than 2 cm thick. Finely chop the parsley. Salt and pepper each piece of fish and roll in herbs. Place in a mold and place it in an oven preheated to 180°. Bake at this temperature for 30 minutes.
Подготовленную рыбу порежьте на небольшие ломтики, толщиной не более 2 см. Петрушку мелко порубите. Каждый кусочек рыбы посолите, поперчите, обваляйте в зелени. Выложите в форму и поместите ее в разогретую до 180° духовку. Запекайте при этой температуре в течение 30 минут.
Prepare the sauce. Pour milk into a saucepan and place it on the fire. Add vegetable oil and butter, a pinch of salt and heat, stirring, until the butter is completely melted. Add flour and cook until thickened, 3 minutes.
Приготовьте соус. Налейте молоко в кастрюлю и поместите ее на огонь. Добавьте растительное и сливочное масло, щепотку соли и нагревайте, помешивая, пока полностью не растопится сливочное масло. Добавьте муку и варите до загустения, в течение 3 минут.
Serve hot mackerel with béchamel sauce as an appetizer or on its own. To serve, place the mackerel on a bed of béchamel sauce, top with a tablespoon of sauce and garnish with fresh parsley.
Подавайте скумбрию с соусом бешамель в горячем виде в качестве закуски или самостоятельного блюда. При порционной подаче выложите скумбрию на подушку из соуса бешамель, сверху выложите столовую ложку соуса и украсьте зеленью свежей петрушки.