Cut off the head of the fish and gut it, rinse it under running water and dry it with paper towels inside and out.
Отрежьте у рыбы голову и выпотрошите, промойте ее под проточной водой и обсушите бумажными полотенцами внутри и снаружи.
Cut the mackerel into large pieces 2.5 - 3 cm wide. Mix soy sauce, lemon juice, mustard, oregano and salt. Please note that soy sauce is already quite salty, so try not to over-salt it.
Разрежьте скумбрию на крупные кусочки 2,5 - 3 см шириной. Смешайте соевый соус, лимонный сок, горчицу, орегано и соль. Обратите внимание на то, что соевый соус и так достаточно соленый, поэтому постарайтесь не пересолить.
Grease a baking dish with vegetable oil. Dip the fish well on both sides in the marinade and place in a container. Preheat the oven to 180°C and bake the mackerel until cooked, about 30 minutes.
Смажьте форму для запекания растительным маслом. Хорошо обмокните рыбу с двух сторон в маринад и выложите в емкость. Разогрейте духовку до 180°C и запекайте скумбрию до готовности, это примерно 30 минут.
Serve the finished fish with a side dish; buckwheat porridge is perfect for this purpose. Garnish with lemon slices; the sourness goes well with the taste of the fish.
Подавайте готовую рыбу с гарниром, отлично подойдет для этих целей гречневая каша. Украсьте ломтиками лимона, кислинка отлично сочетается со вкусом рыбы.