Gut the fish, cut off the head and fins, wash under running water and dry with a paper towel.
Выпотрошите рыбу, отрежьте голову и плавники, помойте под поточной водой и обсушите бумажным полотенцем.
Prepare a deep container and mix sour cream, mustard, soy sauce, salt and pepper in it. Cut the fish into pieces and place in a bowl with the dressing, stir until the mackerel is evenly coated. Marinate for about 20-30 minutes.
Приготовьте глубокую емкость и смешайте в ней сметану, горчицу, соевый соус, посолите и поперчите. Разрежьте рыбу на куски и переложите в миску с заправкой, перемешайте так, чтобы скумбрия равномерно ею покрылась. Маринуйте около 20-30 минут.
Grease a baking dish with vegetable oil. Cut the onion into half rings, add salt and pepper and place on the bottom of the container. Place the next layer of mackerel. Preheat the oven to 200°C and bake the fish for about 25-30 minutes.
Смажьте форму для запекания растительным маслом. Нарежьте лук полукольцами, посолите, поперчите и выложите на дно емкости. Следующим слоем выложите скумбрию. Разогрейте духовку до 200°C и запекайте рыбу примерно 25-30 минут.
Serve the baked mackerel with a side dish; mashed potatoes are perfect for it. You can decorate it with sliced fresh vegetables.
Подавайте запеченную скумбрию с гарниром, в качестве него отлично подойдет картофельное пюре. А украсить можно нарезкой из свежих овощей.