Clean the fish and remove the entrails. Remove the tail, fins and bones. Rinse well with cold water. Peel the carrots and bell peppers, wash all vegetables and herbs thoroughly with cold running water.
Рыбу почистите, освободите от внутренностей. Удалите хвост, плавники и кости. Хорошо помойте холодной водой. Морковь и болгарский перец почистите, все овощи и зелень тщательно помойте холодной проточной водой.
Cut the prepared fish into medium-sized slices, no more than 2 cm. Cut the vegetables as you wish; in this recipe, size and shape do not really matter.
Подготовленную рыбу порежьте ломтиками среднего размера, не более 2 см. Овощи порежьте по вашему желанию, в данном рецепте размер и форма особого значения не имеет.
Place fish and vegetables in layers in a prepared half-liter jar, alternating them. Don't forget to salt and season each layer. Please note that you do not need to add any liquid to the jar; juice from fish and vegetables will be enough.
В подготовленную пол-литровую банку уложите слоями рыбу и овощи, чередуя их. Каждый слой не забудьте посолить и приправить. Обратите внимание, никакой жидкости в банку добавлять не нужно, сока от рыбы и овощей будет вполне достаточно.
Close the top of the jar tightly with foil or a metal lid, after removing the rubber band from it. Then place the tightly compacted jar in the oven for 1 hour at a standard temperature of 180°C. If you plan to serve the dish immediately, remove the foil. If not, leave it to cool under foil, this will better preserve the taste and aroma.
Сверху банку плотно закройте фольгой или металлической крышкой, предварительно удалив из нее резинку. Затем плотно утрамбованную банку отправьте в духовку на 1час при стандартной температуре 180°С. Если вы планируете подавать блюдо сразу, снимите фольгу. Если нет – оставьте для остывания под фольгой, так лучше сохранится вкус и аромат.
Serve mackerel with vegetables hot or cold as a cold appetizer or main course on its own. When serving in portions, place on a plate and garnish with slices of vegetables.
Подавайте скумбрию с овощами в горячем или холодном виде в качестве холодной закуски или самостоятельного основного блюда. При порционной подаче выложите в тарелку, украсьте ломтиками овощей.