Clean the fish, remove the entrails, head, tail, fins and spine. Rinse well with cold water. Peel the onion and bell pepper, wash all vegetables and herbs thoroughly with cold running water.
Рыбу почистите, удалите внутренности, голову, хвост, плавники и позвоночник. Хорошо помойте холодной водой. Лук и болгарский перец почистите, все овощи и зелень тщательно помойте холодной проточной водой.
Salt and pepper the prepared mackerel. Pour cold water over the gelatin and leave to swell. Check the packaging for the method of gelatin preparation.
Подготовленную скумбрию посолите и поперчите. Желатин залейте холодной водой и оставьте для набухания. Способ подготовки желатина уточните на упаковке.
Cut the prepared onion into small cubes, cut the pepper into thin strips. Add the egg and prepared gelatin to the finely chopped spinach and mix well. Add chopped onion and pepper.
Подготовленный лук порежьте мелкими кубиками, перец порежьте тонкой соломкой. В мелко порубленный шпинат добавьте яйцо, подготовленный желатин и хорошо перемешайте. Добавьте порезанный лук и перец.
Spread the prepared mixture in a thin layer on the marinated mackerel fillet. Roll into a roll and tie with thread or twine. Wrap in cling film and place in a pan of boiling salted water. After boiling, cook for 20 minutes. Cool and place in the refrigerator until the gelatin hardens. The time depends on the type of gelatin.
Подготовленную смесь выложите тонким слоем на замаринованное филе скумбрии. Скрутите в виде рулета и перевяжите ниткой или бечевкой. Заверните в пищевую пленку и поместите в кастрюлю с кипящей подсоленной водой. После закипания варите в течение 20 минут. Остудите и поместите в холодильник до застывания желатина. Время зависит от вида желатина.
Serve the stuffed mackerel chilled as a cold appetizer or as a main course on its own. When serving portionwise, cut into medium-thick slices, place on a plate and garnish with slices of pickles.
Подавайте фаршированную скумбрию в охлажденном виде в качестве холодной закуски или самостоятельного основного блюда. При порционной подаче порежьте ломтиками средней толщины, выложите в тарелку и украсьте ломтиками солений.