First, peel and rinse all the vegetables. Cut carrots and 1 onion into strips. Cut the remaining onions, tomatoes and potatoes into medium slices. Cut the mackerel, wash and cut into pieces 2 cm thick. Preheat the oven to 180 ℃.
Для начала овощи все отчистите и промойте. Морковь и 1 луковицу нарежьте соломкой. Оставшийся лук, помидоры и картофель нарежьте средними кружочками. Скумбрию разделайте, промойте и нарежьте на кусочки толщиной 2 см. Разогрейте духовку до 180 ℃.
Rub the mackerel pieces with salt, pepper and sprinkle with fish dressing. Meanwhile, heat a frying pan and fry carrots and onions, cut into strips, for 7-8 minutes.
Кусочки скумбрии натрите солью, перцем и посыпьте переправой для рыбы. Тем временем, разогрейте сковородку обжарить морковь и лук, порезанный соломкой 7-8 минут.
Place the fried onions and carrots in a baking dish. Carefully distribute the frying mixture over the pan. Place pieces of fish on top of the fried vegetables, alternating with potato slices. Next, place onion and tomato slices between the fish and potatoes.
Сложите обжаренные лук и морковь в форму для запекания. Аккуратно распределите зажарку по форме. Сверху на обжаренные овощи выложите кусочки рыбы, чередуя с кружочками картофеля. Далее между рыбой и картофелем выложите кружочки лука и помидора.
Sprinkle all the pieces with salt, spices, ground black pepper, squeeze out the juice from the lemon, brush with sour cream and cover the pan with foil. Place the fish and vegetables in the oven for 30 minutes. After 30 minutes, remove the foil, sprinkle with chopped dill and bake for another 10 minutes.
Сверху все кусочки присыпьте солью, специями, черным молотым перцем, выдавите сок с лимона, смажьте сметаной и накройте форму фольгой. Поставьте рыбу и овощи в духовку на 30 минут. Через 30 минут снимите фольгу, присыпьте рубленным укропом и запекайте еще 10 минут.
Serve the fish immediately after cooking in the pan in which the fish was baked. You can also serve vegetables and fish in portions on a small plate. Slice the black bread for the dish. Also, as a side dish, prepare a vegetable salad or any porridge of your choice. The dish will be richer and richer.
Подайте рыбу сразу после приготовления в форме, в которой выпекалась рыба. Также можно порционно подать овощи с рыбой на небольшой тарелке. Нарежьте черный хлеб к блюду. Также в качестве гарнира приготовьте овощной салат или любую кашу на ваш вкус. Блюдо получится сытнее и насыщеннее.