First, prepare the mackerel carcasses. To do this, remove the head, tail, entrails and pay special attention to the black film, it should not remain. Peel the onion and cut into half rings. Preheat the oven to 180 ℃.
Для начала подготовьте тушки скумбрии. Для этого удалите голову, хвост, внутренности и уделите особое внимание черной пленке, ее не должно остаться. Лук отчистите и нарежьте полукольцами. Духовку заранее разогрейте до 180 ℃.
Now start preparing the dish. Cover a baking sheet with foil and grease with a drop of vegetable oil. Place a bed of 3-4 onion rings on the foil.
Теперь преступите к приготовлению блюда. Застелите противень фольгой и смажьте каплей растительного масла. На фольгу выложите подушку из 3-4 колец лука.
Pour sour cream over it, add salt, sprinkle with fish seasoning and sesame seeds. Now add the mackerel and repeat the steps again. Pour sour cream over again, sprinkle with salt and fish seasoning.
Полейте ее сметаной, присолите, присыпьте приправой для рыбы и кунжутом. Теперь выложите скумбрию и повторите действия повторно. Еще раз полейте сметаной, присыпьте солью и приправой для рыбы.
At the end add more onion rings. Now form a boat from the foil so that it covers the sides well and the top is slightly open. Do the same with the rest of the mackerel carcasses. Place in the oven for 30 minutes.
В конце выложите еще луковые кольца. Теперь из фольги сформируйте лодочку, чтобы она хорошо прикрывала бока и верх был слегка открыт. Проделайте все то же самое с остальными тушками скумбрии. Отправляем в духовку на 30 мин.
For restaurant-quality presentation, serve the fish on a wooden board in foil immediately after cooking. If desired, before serving, place a slice of lemon on the fish and cover with a small sheet of foil to keep the fish warm. Sprinkle with coarse salt and finely chopped herbs if desired.
Чтобы подачу выполнить на ресторанном уровне, подайте рыбу на деревянной доске в фольге сразу после приготовления. По желанию перед подачей выложите на рыбу кусочек лимона и накройте небольшим листом из фольги, чтобы рыба не остыла. Посыпьте по желанию крупной солью и мелко нарезанной зеленью.