Wash the dill, dry and finely chop. Grate the cheese on a coarse grater. Divide the egg into yolk and white. You don't need any protein for this recipe.
Укроп промойте, обсушите и мелко нарежьте. Сыр натрите на крупной терке. Яйцо разделите на желток и белок. Белок для рецепта не понадобится.
First, make the filling: add grated cheese, mustard, chopped dill and salt to the cottage cheese. Mix well.
Для начала сделайте начинку: к творогу добавьте тертый сыр, горчицу, измельченный укроп и соль. Хорошо перемешайте.
Cut the pita bread into strips 10 cm wide. Place a tablespoon of filling on the edge of the strip, roll it up so that you get a triangle with the filling inside. Repeat with all pita strips.
Лаваш нарежьте на полосы шириной 10 см. Выложите на край полоски столовую ложку начинки, сворачивайте таким образом, чтоб получился треугольник с начинкой внутри. Повторите со всеми полосками лаваша.
Whisk the yolk with a teaspoon of water and brush each pie on both sides. Fry the pies in oil in a heated frying pan on both sides until golden brown.
Желток взбейте с чайной ложкой воды, смажьте каждый пирожок с двух сторон. Обжарьте пирожки в масле на разогретой сковороде с двух сторон до румяной корочки.
Serve lavash pies with cottage cheese and herbs hot, complemented with a salad of fresh or stewed vegetables. The ideal drinks for them would be hot black tea, coffee or compote.
Подавайте пирожки из лаваша с творогом и зеленью горячими, дополнив их салатом из свежих или тушенных овощей. Идеальными напитками под них будут горячий черный чай, кофе или компот.