Recipes / Simple grilled salmon with vegetable salad Простой жареный лосось с овощным салатом
Fried salmon with vegetable salad is a very tasty and healthy dish, thanks to the salmon and fresh vegetables. Salmon is rich in fatty acids, various vitamins, microelements and is good for health: its regular consumption reduces the risk of developing certain diseases. Vegetables are rich in calcium, magnesium, iron, zinc and vitamins A, C, E and K.
Жареный лосось в компании овощного салата — вкусное и полезное блюдо благодаря рыбе и свежим овощам. Лосось богат полезными жирными кислотами, различными витаминами, микроэлементами и благотворно влияет на здоровье: регулярное его употребление снижает риск ряда болезней. Овощи содержат кальций, магний, железо, цинк и витамины A, C, E и K.
Steps / Шаги:
Rinse salmon, tomatoes and cucumbers. Cut the tomatoes into slices and the cucumbers into slices. Pat the salmon fillet dry.
Промойте лосось, помидоры и огурцы. Нарежьте дольками помидоры, а огурцы пластинками. Обсушите филе лосося.
Place the cucumbers and tomatoes in a bowl and season with sugar and rice vinegar. Sprinkle with half the salt and black pepper. Cover with cling film and place in the refrigerator to cool.
Высыпьте огурцы и помидоры в миску и заправьте сахаром и рисовым уксусом. Посыпьте половиной соли и черного перца. Накройте пищевой пленкой и отправьте в холодильник остужаться.
Season the salmon fillets with the remaining pepper and salt. Prepare a frying pan, add olive oil and heat. Fry the fillet over medium heat for 5 minutes on each side until cooked through. Serve with salad.
Натрите филе лосося оставшимся перцем и солью. Подготовьте сковороду, налейте оливковое масло и разогрейте. Обжарьте филе на среднем огне 5 минут с каждой стороны до готовности. Подавайте вместе с салатом.
Before serving, garnish the fish with lemon wedges. Also sprinkle it with soy sauce for flavor. Place fresh sprigs of herbs next to the dish and serve.
Перед подачей украсьте рыбу дольками лимона. Также полейте ее соевым соусом для вкуса. Положите рядом с блюдом свежие веточки зелени и подавайте.