Peel the onions and carrots and rinse with water. Grate the carrots on a coarse grater.
Лук и морковь почистите и ополосните водой. Морковь натрите на крупной терке.
Soak the bread in water for a few minutes. Then squeeze out the water and crush the bread with your hands. Grind one onion using a blender or meat grinder. Mix minced meat with chopped onion, egg and bread, add salt and mix well.
Хлеб залейте водой на несколько минут. Затем отожмите воду и измельчите хлеб руками. Одну луковицу измельчите с помощью блендера или мясорубки. Смешайте мясной фарш с измельченным луком, яйцом и хлебом, посолите и хорошенько перемешайте.
Form small cutlets with your hands and roll them in flour. Pour sunflower oil into a well-heated frying pan and fry the cutlets for 3-4 minutes on each side until golden brown.
Сформируйте руками небольшие котлеты и обваляйте их в муке. На хорошо прогретую сковороду налейте подсолнечное масло и обжарьте котлеты по 3-4 минуты с каждой стороны до золотистой корочки.
Now make the gravy. Cut the second onion into small cubes. Fry the onions and carrots in sunflower oil for about 5 minutes. Then add tomato paste, sugar and sour cream. Mix well and simmer for 5-6 minutes.
Теперь сделайте подливу. Вторую луковицу нарежьте мелким кубиком. Обжарьте лук с морковью на подсолнечном масле около 5 минут. Затем прибавьте томатную пасту, сахар и сметану. Хорошо перемешайте и тушите 5-6 минут.
Place the cutlets in a frying pan with the gravy and simmer, covered, until tender, about 20 minutes.
Котлеты выложите в сковороду с подливой и тушите под крышкой до готовности, около 20 минут.
Serve chicken cutlets with tomato gravy sprinkled with fresh chopped herbs. As a side dish for this dish, mashed potatoes, pasta, boiled rice or any type of porridge are good.
Подавайте куриные котлеты с томатной подливкой посыпав их свежей измельченной зеленью. На гарнир к такому блюду хорошо подойдет картофельное пюре, макароны, отварной рис или любой вид каши.