Clean the squid carcasses and rinse. Squeeze the juice out of the lemon. Remove the tail and seeds from the bell pepper and rinse. Peel the garlic and cut into medium pieces. Wash the mushrooms. Wash the dill, dry and finely chop.
Очистите тушки кальмаров и промойте. Из лимона выдавите сок. У болгарского перца удалите хвостик и семена, промойте. Чеснок очистите и нарежьте средними кусочками. Грибы промойте. Укроп промойте, обсушите и мелко нарежьте.
Cut the washed squid into thin rings. Marinate squid rings in lemon juice and pepper mixture for 20 minutes.
Нарежьте промытых кальмаров тонкими колечками. Замаринуйте кольца кальмаров в соке лимона и смеси перцев 20 минут.
Cut the bell pepper into strips and the champignons into medium slices. In a preheated frying pan, fry the garlic in oil for 1-2 minutes, add peppers and mushrooms. Stir and simmer over low heat for 20 minutes.
Болгарский перец нарежьте соломкой, шампиньоны средними пластинками. На разогретой сковороде обжарьте в масле чеснок 1-2 минуты, добавьте перец и грибы. Перемешайте и тушите на небольшом огне 20 минут.
Then add tomato paste, paprika, salt and squid rings to the vegetables. Stir and fry over medium heat for 3-4 minutes.
Затем добавьте к овощам томатную пасту, паприку, соль и кольца кальмаров. Перемешайте и обжарьте на среднем огне 3-4 минуты.
Serve the squid stewed with vegetables with your favorite side dish or simply complement it with bread and a fresh vegetable salad. You can serve this dish with sour cream sauce with herbs and garlic.
Подавайте кальмаров, тушенных с овощами с любимым гарниром или просто дополнив их хлебом и салатом из свежих овощей. Можно предложить к этому блюду сметанный соус с зеленью и чесноком.