Thaw the shrimp at room temperature or simply pour boiling water over them. Wash the tomatoes and peppers. Remove the stems from the tomatoes, the tail and seeds from the peppers. Wash the dill, dry and finely chop. Squeeze the juice out of the lemon.
Креветки разморозьте при комнатной температуре или просто обдайте кипятком. Помидоры и перец промойте. У помидор удалите плодоножки, у перца хвостик и семечки. Укроп промойте, обсушите и мелко нарежьте. Из лимона выжмите сок.
Remove the heads and shells from the shrimp. Pour soy sauce over them and leave to marinate for 10-15 minutes.
Креветки очистите от головы и панцирей. Залейте их соевым соусом и оставьте мариноваться на 10-15 минут.
Coarsely chop the tomatoes and peppers, place in a blender bowl and puree. Fry the shrimp in oil over high heat for 1-2 minutes.
Помидоры и перец крупно нарежьте, поместите в чашу блендера и сделайте пюре. Креветки обжарьте в масле на сильном огне в течение 1-2 минут.
Now add vegetable puree, sugar, herbs, and salt to taste to the shrimp. Stir and simmer for 5-10 minutes. Then sprinkle the dish with lemon juice and leave covered for 5 minutes.
Теперь добавьте к креветкам овощное пюре, сахар, зелень, соль по вкусу. Перемешайте и тушите 5-10 минут. Затем сбрызните блюдо лимонным соком и оставьте под крышкой на 5 минут.
Serve the shrimp hot with tomatoes and bell peppers, garnished with fresh parsley or dill. The ideal side dish for them would be boiled rice, mashed potatoes or durum wheat pasta.
Подавайте креветки с томатами и болгарским перцем в горячем виде, украсив их свежей петрушкой или укропом. Идеальным гарниром к ним будет отварной рис, картофельное пюре или паста из твердых сортов пшеницы.