Recipes / Shrimp with onions in a slow cooker Креветки с луком в мультиварке
If you want to cook shrimp but don't know how, cook them in a slow cooker. It's as easy as shelling pears and only takes a few minutes. And in the end, you will get a very tasty and healthy dish, because shrimp are a storehouse of minerals and trace elements such as iodine, selenium, iron, zinc, magnesium and copper. Shrimp are digested 2 times faster than meat, so they do not leave a heaviness in the stomach.
Если хочется приготовить креветки, но не знаешь, с чего начать, попробуй сделать это в мультиварке. Всё предельно просто и займёт считанные минуты. В итоге получится вкусное и полезное блюдо: креветки богаты минералами и микроэлементами — йодом, селеном, железом, цинком, магнием и медью. Переваривание креветок в два раза быстрее мяса, поэтому они не оставляют тяжесть в желудке.
Steps / Шаги:
Peel and rinse the onion. Thaw the shrimp at room temperature or pour boiling water over them. Remove the head and shell from the shrimp.
Лук очистите и промойте. Креветки разморозьте при комнатной температуре или обдайте кипятком. Очистите креветки от головы и панциря.
Cut the onion into small cubes. Pour oil into the multicooker bowl and fry the onion until golden brown.
Лук нарежьте мелкими кубиками. Налейте в чашу мультиварки масло, обжарьте на нем лук до золотистого цвета.
Add peeled shrimp to the onion, add salt and stir. Fry for 5-7 minutes.
Добавьте к луку очищенные креветки, посолите, перемешайте. Жарьте 5-7 минут.
Before serving, you can garnish the shrimp with fresh dill or parsley and sprinkle with lemon juice. They also go well with sauce with mayonnaise and garlic.
Перед подачей можно украсить креветки свежим укропом или петрушкой и сбрызнуть соком лимона. Также к ним хорошо подойдет соус с майонезом и чесноком.