Thaw the shrimp at room temperature or simply place them in boiling water for 5 minutes. Squeeze the juice out of the lemon. Peel the garlic and chop coarsely. Wash the dill and chop finely.
Разморозьте креветки при комнатной температуре или просто опустите их на 5 минут в кипящую воду. Из лимона выжмите сок. Чеснок очистите и крупно порежьте. Укроп промойте и мелко нарежьте.
Bring water in a saucepan to a boil. Add salt, pepper, bay leaf, and add shrimp. Stir.
Доведите воду в кастрюле до кипения. Добавьте соль, перец, лавровый лист, опустите туда креветки. Перемешайте.
Now add spices, chopped dill, pieces of garlic and dry parsley. Bring to a boil, cook for 2-4 minutes. Drain the water and pour lemon juice over the shrimp and stir.
Теперь добавьте специи, измельченный укроп, кусочки чеснока и сухую петрушку. Доведите до кипения, отварите 2-4 минуты. Слейте воду и полейте креветки соком лимона, перемешайте.
King prawns with herbs and lemon can be served as a separate dish. You can also make a sauce for them: mix mayonnaise with chopped garlic and add a little soy sauce.
Королевские креветки с зеленью и лимоном можно подать как самостоятельное блюдо. А можно сделать к ним соус: смешать майонез с измельченным чесноком и добавить немного соевого соуса.