Melt chocolate and butter in the microwave. Prepare baking dishes. Preheat the oven to 160℃.
Растопите в микроволновке шоколад и сливочное масло. Подготовьте формочки для запекания. Разогрейте духовку до 160 ℃.
Prepare a bowl, add egg and sugar there, beat. Add the chocolate mixture, cognac and wheat flour to the resulting mass, mix everything thoroughly.
Подготовьте мисочку, добавьте туда яйцо и сахар, взбейте. В полученную массу добавьте шоколадную смесь, коньяк и пшеничную муку, тщательно все перемешайте.
Grease baking dishes with butter and pour the dough into them. Sprinkle cocoa on top if desired. Place in an oven preheated to 160 ℃ for 15 minutes.
Формы для запекания смажьте сливочным маслом и влейте туда тесто. По желанию посыпьте сверху какао. Поставьте в разогретую до 160 ℃ духовку на 15 минут.
Before serving, sprinkle powdered sugar on top of the dessert. Add a scoop of creamy ice cream to the dish. Also garnish with a fresh mint sprig or chocolate pieces. Serve warm.
Перед подачей посыпьте сверху десерта сахарную пудру. Добавьте к блюду шарик сливочного мороженного. Так же украсьте свежей веточкой мяты или кусочками шоколада. Подавайте в теплом виде.