Heat the water to 35-40 °C. Sift the flour. Peel the garlic and pass through a garlic press. Rinse the dill, dry with paper towels and finely chop. Cover a baking sheet with parchment paper and grease with vegetable oil.
Воду подогрейте до 35-40 °C. Муку просейте. Чеснок очистите и пропустите через чесночный пресс. Укроп промойте, обсушите бумажными полотенцами и мелко нарежьте. Противень застелите пергаментной бумагой и смажьте растительным маслом.
Mix sugar with yeast and warm water. Add a little flour to them, stir and leave for 20 minutes. Then add salt, olive oil and the rest of the flour. Knead the dough and leave it to rise for about 1 hour.
Смешайте сахар с дрожжами и теплой водой. Всыпьте к ним немного муки, перемешайте и оставьте на 20 минут. Затем добавьте соль, оливковое масло и остаток муки. Замесите тесто и оставьте его подниматься примерно на 1 час.
Form small balls from the finished dough. Place them on a greased baking sheet at a distance from each other. Brush the donuts with milk to make them golden brown. Bake for 25-30 minutes at 180°C.
Из готового теста сформируйте небольшие шарики. Выложите их на смазанный противень на расстоянии друг от друга. Смажьте пампушки молоком для румяности. Выпекайте 25-30 минут при температуре 180°C.
To prepare garlic dressing for pampushki, mix vegetable oil with chopped garlic and finely chopped dill. Grease the pastry while it is still hot.
Для приготовления чесночной заправки для пампушек смешайте растительное масло с измельченным чесноком и мелко нарезанным укропом. Смажьте выпечку, пока она еще горячая.
Serve the garlic dumplings hot. They are ideal for serving with Ukrainian red borscht. But you can serve them as an independent dish with sour cream sauce and a salad of fresh vegetables.
Подавайте пампушки с чесноком в горячем виде. Они идеально подойдут для подачи к украинскому красному борщу. Но можно подать их и как самостоятельное блюдо со сметанным соусом и салатом из свежих овощей.