Clean the fish from scales, remove the entrails and gills. Rinse under running water and dry with paper towels. Peel the onions, garlic, carrots and wash them.
Почистите рыбу от чешуи, удалите внутренности и жабры. Сполосните под проточной водой и обсушите бумажными полотенцами. Почистите лук, чеснок, морковь и помойте их.
Take out the baking dish and grease it with vegetable oil. Cut the carrots into circles, the onion into half rings, and the pepper into large pieces. Place all the vegetables in a thin layer on the bottom of the container.
Достаньте форму для запекания и смажьте ее растительным маслом. Нарежьте морковку кружочками, лук полукольцами, а перец на крупные куски. Выложите все овощи тонким слоем на дно емкости.
Finely chop the dill, pass the garlic through a press, mix them with olive oil, lemon juice, salt and pepper. Make slanting cuts on the side of the fish that will be on top. Coat the sea bass well inside and out. Cut the tomatoes into slices and place the pieces in the slits, and place the remaining slices inside.
Нарубите мелко укроп, пропустите через пресс чеснок, смешайте их с оливковым маслом, лимонным соком, солью и перцем. Сделайте косые надрезы на той стороне рыбы, которая будет сверху. Хорошо промажьте сибаса изнутри и снаружи. Нарежьте помидоры дольками и встаньте кусочки в разрезы, а остальные ломтики уложите внутрь.
Preheat the oven to 180°C and bake as usual for 20 minutes, then switch to grill mode and continue cooking until golden brown for another 20 minutes.
Разогрейте духовку до 180°C и запекайте в обычном режиме 20 минут, затем переключите на режим "гриль" и продолжайте готовить до румяной корочки еще 20 минут.
Transfer the finished fish to a dish and garnish with the vegetables that were baked with it. You can also add a slice of lemon to serve.
Готовую рыбу переложите на блюдо и украсьте овощами, которые вместе с ней запекались. А также можете дополнить подачу долькой лимона.