Wash the fish thoroughly with cold water and dry with a paper towel. Peel the onions, carrots and garlic. Rinse all vegetables with cold running water.
Рыбу тщательно вымойте холодной водой, обсушите бумажным полотенцем. Почистите лук, морковь и чеснок. Помойте все овощи холодной проточной водой.
Cut the prepared cod fillet into medium-sized slices. Season with salt and pepper to your taste. Cut the onion into thin half rings.
Подготовленное филе трески порежьте ломтиками среднего размера. Посолите и поперчите по своему вкусу. Лук порежьте тонкими полукольцами.
In a separate container, mix low-fat sour cream with garlic passed through a press and finely chopped fresh herbs.
В отдельной емкости смешайте обезжиренную сметану с пропущенным через пресс чесноком и мелко порезанной свежей зеленью.
Grease a baking dish with butter. Place half of the chopped onion in an even layer on the bottom, sprinkle with salt and pepper. Place the prepared cod pieces on the onion layer. Place sour cream and garlic sauce on them. Cut the tomatoes into thin slices and place on the fish, season with salt and pepper. Place the remaining chopped onion on top of the tomatoes. Grate the cheese on a coarse grater and place it in the pan on top of all layers.
Форму для запекания смажьте сливочным маслом. На ее дно ровным слоем выложите половину нашинкованного лука, посыпьте солью и перцем. На луковый слой разложите подготовленные кусочки трески. На них выложите сметано-чесночный соус. Помидоры порежьте тонкими кружочками и выложите на рыбу, посолите и поперчите. Поверх помидоров разложите оставшийся нашинкованный лук. Натрите сыр на крупной терке, выложите его в форму поверх всех слоев.
Place the pan in an oven preheated to 180°C and bake at this temperature for 30 minutes. Baking time depends on the size of your pan and the thickness of the slices.
Поместите форму в разогретую до 180°С духовку и запекайте при этой температуре в течение 30 минут. Время запекания зависит от размера вашей формы и толщины нарезки.
Serve cod with cheese as a hot dish. When serving portions, place on a flat plate and garnish with a sprig of fresh parsley.
Подавайте треску с сыром в качестве горячего блюда. При порционной подаче выложите в плоскую тарелку, украсьте веточкой свежей петрушки.