Rinse vegetables and herbs well, place on a paper towel and dry.
Овощи и зелень хорошо промойте, выложите на бумажное полотенце и просушите.
Finely chop the greens and place in a bowl. Peel the pepper from seeds, cut into small cubes, add to a bowl with herbs. Squeeze the peeled garlic into the crushed ingredients through a press. Mix everything well. Cut the tomatoes crosswise, but not all the way. Place the chopped ingredients into the slits.
Зелень мелко порубит и поместите в миску. Перец почистите от семян, порежьте мелкими кубиками, добавьте в миску с зеленью. В измельченные ингредиенты выдавите через пресс очищенный чеснок. Все хорошо перемешайте. Помидоры надрежьте крест-накрест, но не до конца. В разрезы вложите измельченные ингредиенты.
Place the stuffed tomatoes tightly into the prepared jars. Boil three and a half liters of water in a saucepan. Pour boiling water over the tomatoes in bottles. Cover with sterile seaming lids. Cover the jars with a towel and let them stand for twenty minutes.
В подготовленные банки плотно уложите фаршированные помидоры. В кастрюле закипятите три с половиной литра воды. Кипятком залейте помидоры в бутылях. Накройте стерильными крышками для закатки. Банки накройте полотенцем и дайте им постоять двадцать минут.
Pour the water from the bottles into a saucepan, bring to a boil and pour over the tomatoes again. Cover with a towel and let stand for twenty minutes. Drain the water into the pan again, add salt, sugar, vinegar, bring to a boil, boil for two minutes. Pour the boiling marinade over the tomatoes and roll up the lids.
Воду из бутылей слейте в кастрюлю, доведите до кипения и повторно залейте помидоры. Накройте полотенцем и дайте постоять двадцать минут. Снова слейте воду в кастрюлю, добавьте соль, сахар, уксус, доведите до кипения, прокипятите в течение двух минут. Кипящим маринадом залейте помидоры и закатайте крышки.
Turn the bottles upside down. Cover with a blanket and leave for a day. After which they can be unwrapped, turned over and put in a cool place for storage.
Бутыли переверните кверху дном. Накройте одеялом и оставьте на сутки. После чего их можно раскутать, перевернуть и убрать на холодное место на хранение.
Serve pickled vegetables as a cold appetizer or with hot main courses.
Подавайте маринованные овощи в качестве холодной закуски или с горячими вторыми блюдами.