Wash the liver thoroughly with cold water, place in a colander and allow the water to drain. Peel the orange, remove the white veins from the surface of the slices.
Тщательно помойте печень холодной водой, выложите в дуршлаг и дайте возможность стечь воде. Почистите апельсин, удалите белые прожилки с поверхности долек.
Cut the prepared liver into thin slices. If you have the desire and time, you can pre-soak it in milk, it will be more tender. Roll the liver pieces in flour.
Подготовленную печень порежьте тонкими пластинками. Если есть желание и время, можете предварительно замочить ее в молоке, она будет нежнее. Обваляйте кусочки печени в муке.
Heat sunflower oil in a frying pan. Place the liver in a frying pan and fry it until golden brown on both sides, stirring constantly. Add salt to taste.
Разогрейте подсолнечное масло на сковороде. Выложите печень в сковороду и обжарьте ее до золотистой корочки с обеих сторон, постоянно перемешивая. Посолите по вкусу.
Divide the peeled orange into slices and cut into large slices. Divide one slice into 3 parts. Don't forget to remove the seeds. Add the orange to the pan and fry everything together for another 5 minutes.
Почищенный апельсин разделите на дольки и порежьте крупными ломтиками. Одну дольку разделите на 3 части. Не забудьте удалить косточки. Добавьте апельсин в сковороду и обжаривайте все вместе еще в течение 5 минут.
Serve the liver with oranges hot or chilled as an appetizer or on its own. When serving in portions, place on a plate on a lettuce leaf and garnish with cranberries.
Подавайте печень с апельсинами в горячем или охлажденном виде в качестве закуски или самостоятельного блюда. При порционной подаче выложите в тарелку на лист салата и украсьте ягодами клюквы.