Wash the liver thoroughly with cold water, place in a colander and allow the water to drain. Peel the onion and wash it.
Тщательно помойте печень холодной водой, выложите в дуршлаг и дайте возможность воде стечь. Почистите лук и помойте его.
Place the prepared liver in boiling salted water. Bring to a boil and simmer over low heat for 5 minutes. Drain and return to heat. Cut the prepared onion into small cubes and add to the pan. Simmer everything together for twenty minutes. Cool the finished liver.
Подготовленную печень поместите в кипящую подсоленную воду. Доведите до кипения и варите на слабом огне в течение 5 минут. Слейте воду и верните на огонь. Подготовленный лук порежьте мелкими кубиками и добавьте в кастрюлю. Протушите все вместе в течение двадцати минут. Готовую печень охладите.
Place the liver and onion in a blender and puree. Add salt and pepper. Add oil and beat a little more. The pate should be homogeneous. If the pate turns out to be too dry, add a few tablespoons of the broth in which the liver was cooked. And mix again.
Переложите печень с луком в блендер и измельчите. Присолите и поперчите. Добавьте масло и еще немного взбейте. Паштет должен получиться однородным. Если паштет получится излишне сухим, добавьте несколько ложек бульона, в котором варилась печень. И снова перемешайте.
Having achieved the desired consistency, shape the pate. Transfer the finished pate to a silicone mat and form into a rectangular roll. Place the finished pate in the refrigerator for half an hour.
Добившись нужной консистенции, придайте форму паштету. Готовый паштет переложите на силиконовый коврик и сформируйте в виде прямоугольного рулета. Готовый паштет поместите на полчаса в холодильник.
Serve the liver pate chilled as an appetizer or on its own. When serving portionwise, cut into slices and place on a plate, garnish with tomato slices.
Подавайте печеночный паштет в охлажденном виде в качестве закуски или самостоятельного блюда. При порционной подаче порежьте ломтиками и выложите в тарелку, украсьте ломтиками помидоров.