Wash the liver thoroughly with cold water, place in a colander and allow the water to drain. Peel the onion and wash it. Hard-boil the egg, cool and peel off the shell.
Тщательно помойте печень холодной водой, выложите в дуршлаг и дайте возможность стечь воде. Почистите лук и помойте его. Яйцо сварите вкрутую, охладите и почистите от скорлупы.
Pass the prepared liver through a meat grinder and place in a bowl. Add egg, pepper and salt, mix well. Add milk and stir again. Then add starch and flour in small portions, continuing to mix. The mixture should become homogeneous, without lumps.
Подготовленную печень пропустите через мясорубку и выложите в миску. Добавьте яйцо, перец и соль, хорошо перемешайте. Добавьте молоко и снова перемешайте. Затем небольшими порциями добавьте крахмал и муку, продолжая перемешивать. Смесь должна стать однородной, без комочков.
Heat a frying pan, pour in some sunflower oil. Pour a ladle of liver dough into the heated oil. Bake over medium heat until golden brown, 2 minutes per side. You should have 5 pancakes 2 cm thick. The quantity depends on the size of your frying pan. Cool the liver pancakes.
Разогрейте сковороду, налейте часть подсолнечного масла. В разогретое масло налейте половником печеночное тесто. Пеките на среднем огне до золотистого цвета, по 2 минуты с каждой стороны. У вас должно получиться 5 блинов толщиной 2 см. Количество зависит от размера вашей сковороды. Остудите печеночные блины.
Cut the prepared onion into small cubes and place it in a heated frying pan with sunflower oil. Fry, stirring, until golden brown over medium heat. Cool and combine it with mayonnaise, this will be a cream for lubricating the cakes.
Подготовленный лук порежьте мелкими кубиками, выложите его в разогретую сковороду с подсолнечным маслом. Обжарьте, помешивая, до золотистого цвета на среднем огне. Охладите и соедините его с майонезом, это будет крем для смазывания коржей.
Place the cakes one on top of another and coat them with cream.
Уложите поочередно коржи один на другой и промажьте их кремом.
Serve the liver cake chilled as an appetizer or on its own. When serving in portions, place on a plate and garnish with parsley, finely chopped green onions and cherry tomatoes.
Подавайте печеночный торт в охлажденном виде в качестве закуски или самостоятельного блюда. При порционной подаче выложите в тарелку и украсьте зеленью петрушки, мелко порезанным зеленым луком и помидорами черри.