Wash the chicken fillet with cold water and dry with a paper towel. Peel the carrots and onions, wash all vegetables with cold running water. Grate the cheese on a coarse grater.
Куриное филе помойте холодной водой, обсушите бумажной салфеткой. Морковь и лук почистите, все овощи помойте холодной проточной водой. Сыр потрите на крупной терке.
Cut the prepared chicken breast and place in a blender. Grind well. Cut the onion into small cubes, grate the carrots on a coarse grater. Fry in a frying pan in heated sunflower oil.
Подготовленную куриную грудку порежьте и поместите в блендер. Хорошо измельчите. Лук порежьте мелкими кубиками, морковь потрите на крупной терке. Обжарьте в сковороде на разогретом подсолнечном масле.
Place the minced chicken breast into the pan and fry for five minutes. Cut the tomatoes into small cubes and add to the pan, continue to simmer for a few more minutes.
Выложите в сковороду фарш из куриной грудки и обжарьте в течение пяти минут. Помидоры порежьте мелкими кубиками и добавьте в сковороду, продолжайте тушить еще несколько минут.
Prepare bechamel sauce. Melt the butter in a thick-bottomed saucepan, add flour and mix thoroughly. While continuing to stir, pour in the milk in a thin stream. For convenience, you can use a whisk. Cook until thickened. Add a pinch of salt and nutmeg, turn off the heat. The sauce should be thick, the consistency of thick sour cream.
Приготовьте соус бешамель. Сливочное масло растопите в кастрюле с толстым дном, добавьте муку и тщательно перемешайте. Продолжая перемешивать, влейте тонкой струйкой молоко. Для удобства можно использовать венчик. Готовьте до загустения. Добавьте щепотку соли и мускатный орех, выключите огонь. Соус должен быть густой, консистенции густой сметаны.
Prepare a dry baking dish, pour a little bechamel sauce on the bottom, lay out lasagna sheets. Place the chicken on top of them, then a layer of bechamel, then grated cheese. Cover the top with lasagna sheets. Repeat these layers, their number depends on the size of the mold. Cover the last layer with sheets, pour bechamel sauce and sprinkle with grated cheese. Place in an oven preheated to 180°C and bake at this temperature for 30 minutes.
Подготовьте сухую форму для выпекания, налейте на дно немного соуса бешамель, выложите листы для лазаньи. Поверх них выложите курицу, потом – слой бешамель, далее - тертый сыр. Сверху накрываем листами для лазаньи. Повторить эти слои, их количество зависит от размера формы. Последний слой накройте листами, залейте соусом бешамель и посыпьте натертым сыром. Поместите в разогретую до 180°С духовку и запекайте при этой температуре в течение 30 минут.
Serve chicken breast with bechamel sauce as a hot appetizer or main course. When serving in portions, place rectangular slices on a plate on a leaf of fresh lettuce, garnish with a sprig of basil and cherry tomatoes.
Подавайте куриную грудку с соусом бешамель в качестве горячей закуски или второго блюда. При порционной подаче выложите прямоугольные ломтики в тарелку на лист свежего салата, украсьте веточкой базилика и помидорами черри.