Rinse the fish steaks. Peel the onions and carrots, rinse. Wash the tomatoes, remove the stems. Squeeze the juice out of the lemon. Wash the parsley, dry and finely chop. Line a baking sheet with foil and grease with olive oil.
Рыбные стейки промойте. Лук, морковь очистите, промойте. Помидоры помойте, удалите плодоножки. Из лимона выдавите сок. Петрушку промойте, обсушите и мелко нашинкуйте. Противень застелите фольгой и смажьте оливковым маслом.
Sprinkle the catfish stacks with lemon juice, rub with salt, pepper and fish spices. Leave to marinate for 10-15 minutes. Cut the onion into quarters of rings, carrots into slices, tomatoes into slices.
Стеки зубатки сбрызните лимонным соком, натрите солью, перцем и специями для рыбы. Оставьте мариноваться на 10-15 минут. Лук нарежьте четвертинками колец, морковь кружочками, помидоры ломтиками.
Place a layer of carrots on a foil-lined and greased baking sheet, then 2/3 of the entire onion. Place the marinated catfish steaks on the vegetables, then the remaining onion and tomato slices.
На застеленный фольгой и смазанный маслом противень выложите слой моркови, затем 2/3 от всего лука. Выложите на овощи промаринованные стейки зубатки, затем оставшийся лук и ломтики помидор.
Bake in an oven preheated to 180°C for 30 minutes. 10 minutes before cooking, sprinkle the fish with finely chopped parsley.
Выпекайте в разогретой до 180°C духовке 30 минут. За 10 минут до готовности посыпьте рыбу мелко нарезанной петрушкой.
Serve the catfish baked with vegetables along with a side dish of potatoes, pasta or any type of grain. You can also serve this fish as an independent dish simply with bread.
Подавайте зубатку, запеченную с овощами вместе с гарниром из картофеля, макарон или любого вида круп. Также можно подать эту рыбу, как самостоятельное блюдо просто с хлебом.