Wash and dry the cod fillet. Peel and rinse the onion. Peel and chop the garlic. Cut the olives into slices.
Филе трески промойте и обсушите. Лук почистите и промойте. Чеснок очистите и измельчите. Маслины нарежьте кружочками.
Cut the onion into half rings and fry in oil for 3-4 minutes. Dredge the cod fillet in flour and add to the pan with the onions. Fry the fish until golden brown, then turn it over and fry the other side.
Лук нарежьте полукольцами, обжарьте на масле 3-4 минуты. Филе трески обваляйте в муке и добавьте на сковороду к луку. Жарьте до золотистой корочки на рыбе, затем переверните и обжарьте с другой стороны.
Now add chopped garlic, lightly brown it and pour tomato sauce over the fish. Add chopped olives. If you want a thinner sauce, add 0.5 cups of water. Stir and simmer over low heat for 15 minutes.
Теперь добавьте измельченный чеснок, слегка подрумяньте его и залейте рыбу томатным соусом. Добавьте нарезанный маслины. Если хотите более жидкий соус, добавьте 0,5 стакана воды. Перемешайте и тушите на медленном огне 15 минут.
Serve the cod in Livornian tomato sauce hot, garnished with fresh herbs. The ideal side dish for this dish would be boiled rice, mashed potatoes or pasta. You can also complement your meal with a salad of fresh or stewed vegetables.
Подавайте треску в томатном соусе по-ливорнийски в горячем виде, украсив свежей зеленью. Идеальным гарниром для такого блюда будет отварной рис, картофельное пюре или макароны. Также можно дополнить трапезу салатом из свежих или тушеных овощей.