Vegetables: zucchini, eggplant, tomatoes, potatoes, peel if necessary, rinse and cut into rings. Grate the cheese on a fine grater and transfer to a bowl. Preheat the oven to 180 ℃. Grease the baking dish with a small amount of vegetable oil or butter.
Овощи: кабачки, баклажаны, помидоры, картофель почистите при необходимости, промойте и нарежьте кольцами. Сыр натрите на мелкой терке и переложите в пиалу. Духовку заранее разогрейте до 180 ℃. Форму для выпекания смажьте небольшим количеством растительного или сливочное масла.
Salt, pepper, zucchini and eggplants, stir and leave for 20 minutes. Place vegetables in a baking dish, alternating with each other, and place in a preheated oven for 30 minutes.
Кабачки и баклажаны посолите, поперчите, перемешайте и оставьте на 20 минут. В форму для запекания выложите овощи чередуя между собой и отправьте в разогретую духовку на 30 минут.
In a separate bowl, mix grated cheese with eggs, milk, salt, pepper, and nutmeg. Remove the vegetables from the oven, pour in the cheese and milk mixture and bake for another 30 minutes at the same temperature.
В отдельной посуде смешайте натертый сыр с яйцами, молоком, солью, перцем, мускатным орехом. Достаньте овощи из духовки, залейте сырно-молочной смесью и выпекайте еще 30 минут при той же температуре.
As soon as the ratatouille is ready, serve immediately in the same form on the table or transfer a nice small portion to plates. Sprinkle with chopped herbs. Cut slices of rye or white bread and serve homemade butter at Shrovetide. Cut small pieces of fresh vegetables and serve sour cream in a bowl if desired.
Как только рататуй будет готов, сразу подайте в той же форме на стол или переложите красиво небольшую порцию на тарелки. Посыпьте нарезанной зеленью. Нарежьте ломтики ржаного или белого хлеба и подайте в масленице домашнее сливочное масло. Нарежьте небольшие кусочки свежих овощей и подайте по желанию сметану в пиале.