Recipes / Classic chicken breast with cheese and tomatoes Классическая куриная грудка с сыром и помидорами
Chicken breast is a source of easily digestible protein, vitamins, minerals and amino acids. It includes: vitamins A, B9, B12, C, E, F, H and PP, as well as minerals necessary for the body. Tomatoes contain large amounts of vitamin A and K, as well as many B vitamins, folic acid and thiamine. One tomato provides about 40% of the daily requirement for vitamin C.
Куриная грудка — источник легкоусвояемого белка, витаминов, минералов и аминокислот. В её составе присутствуют витамины A, B9 (фолиевая кислота), B12, C, E, H (биотин) и PP, а также необходимые организму минералы.
Помидоры богаты витамином A и витамином K, а также содержат значительное количество витаминов группы B, фолиевую кислоту и тиамин. Один помидор обеспечивает примерно 40% суточной потребности в витамине C.
Steps / Шаги:
Rinse the chicken breast, pat dry and remove the skin. Cut it and beat it off. Peel and finely chop the onion. Wash the tomatoes and cut into small pieces. Preheat oven to 200°C.
Промойте куриную грудку, обсушите и снимите кожу. Разрежьте ее и отбейте. Почистите и нарежьте мелко лук. Промойте помидоры и нарежьте небольшими кусочками. Разогрейте духовку до 200 °С.
Prepare a frying pan, pour in vegetable oil and heat it. Fry the breast on both sides for 2 minutes. Salt and add spices to taste. Cover a baking sheet with foil and grease with vegetable oil.
Подготовьте сковороду, налейте растительное масло и разогрейте ее. Обжарьте с 2 сторон грудку по 2 минуты. Посолите и добавьте специи по вкусу. Застелите противень фольгой, смажьте растительным маслом.
Place the breast on a baking sheet. Add onions, tomatoes on top and spread with mayonnaise. Grate the cheese on a fine grater and place on the breast. Place in an oven preheated to 200°C for 35 minutes.
Выложите грудку на противень. Сверху добавьте лук, помидоры и смажьте майонезом. Натрите сыр на мелкой терке и положите на грудку. Поставьте в разогретую до 200 °С духовку на 35 минут.
Serve the finished meat hot. Before serving, garnish the dish with fresh herbs and tomatoes. You can also prepare garlic sauce for the meat in combination with pasta.
Готовое мясо подавайте к столу в горячем виде. Перед подачей украсьте блюдо свежей зеленью и помидорами. К мясу можете еще приготовить чесночный соус в сочетание с макаронными изделиями.