Clean the fish, wash on all sides and pat dry with a paper towel. Cut into steaks, approximately 4-5 centimeters thick. Finely chop the dill and cut the butter into small cubes. Preheat the oven to 200°C.
Рыбу почистите, вымойте со всех сторон и обмакните бумажным полотенцем. Порежьте на стейки, толщина которых примерно 4-5 сантиметров. Укроп мелко покрошите и сливочное масло нарежьте маленькими кубиками. Духовку заранее разогрейте до 200°C.
Make “plates” from foil according to the size of the steaks. Salt and pepper the fish. Rub the spices into the fish and place in foil. Place steaks on a baking sheet. Carefully tuck the edges of the foil under.
Из фольги сделайте “тарелочки” по размеру стейков. Рыбу посолите и поперчите. Вотрите специи в рыбу и выложите в фольгу. Переложите стейки на противень. Аккуратно подверните края фольги.
Sprinkle dill on top of the fish and spread pieces of butter over the entire surface of the fish. Place the pan in the oven and bake in the preheated oven for 10 minutes or until the fish is cooked through. Serve the very tender and juicy trout hot.
Сверху посыпьте рыбу укропом и распределите кусочки сливочного масла по всей поверхности рыбы. Поставьте противень в духовку и выпекайте в разогретой духовке 10 минут или до готовности рыбы. Подавай очень нежную и сочную форель в горячем виде.
Trout can be served in foil boats or on wooden boards. Boil new potatoes, add butter, dill or serve with fish. The dish turns out to be very satisfying. If desired, cut the fresh bread into slices and serve with butter.
Форель можно подать в лодочках из фольги или на деревянных досках. Сварите молодую картошку, добавьте сливочное масло, укроп или подайте с рыбой. Блюдо получается очень сытным. По желанию нарежьте свежий хлеб на ломтики и подайте на стол со сливочным маслом.