Wash the tomatoes, onions and cauliflower. Cut tomatoes and onions into thin slices. Cut the cabbage into 1-1.5 cm slices. Rinse the fish and dry with a paper towel. Preheat the oven to 180°C and grease the baking dish with a thin layer of vegetable oil. Grate the cheese on a fine grater.
Помидоры, лук и цветную капусту помойте. Помидоры и лук нарежьте тонкими кружочками. Капусту нарежьте пластинами по 1-1,5 см. Рыбу промойте и обсушите бумажным полотенцем. Духовку разогрейте до 180 °C и форму для выпекания смажьте тонким слоем растительного масла. Сыр натрите на мелкой терке.
Start layering everything into the baking pan. Place cabbage pieces on the bottom layer, then sprinkle with salt and pepper. Then sprinkle with half the grated cheese, place the fish fillet, and also salt and pepper it. Add onion rings on top.
В форму для выпекания начните выкладывать все слоями. Самым нижним слоем выложите кусочки капусты, далее посыпьте солью и перцем. Затем посыпьте половиной натертого сыра, выложите филе рыбы, также посолите его и поперчите. Сверху добавьте кольца лука.
Next, lay out the tomato rings and generously spread mayonnaise on top, spreading it over the entire surface. Next add the remaining cheese. Place the dish in the preheated oven to bake for 35-40 minutes. If after 25-30 minutes a crust forms on top, cover the dish with foil and continue baking for 10-15 minutes.
Далее выложите кольца помидоров и поверх щедро смажьте майонезом, распределите его по всей поверхности. Далее добавьте оставшийся сыр. Отправьте в разогретую духовку выпекаться блюдо на 35-40 минут. В случае если через 25-30 минут сверху образуется корочка, накройте блюдо фольгой и продолжите запекать 10-15 минут.
Serve equal amounts of all vegetables and fish onto a serving plate. Place lettuce leaves nearby and, if desired, sprinkle with finely chopped herbs: dill or parsley. For a snack, place a couple of slices of rye bread and homemade butter on the table.
Подайте одинаковое количество всех овощей и рыбу на порционную тарелку. Рядом выложите листья салата и по желанию посыпьте мелко нарезанной зеленью: укропом или петрушкой. На стол для закуски положите пару ломтиков ржаного хлеба и домашнее сливочное масло.