Wash the lemon with cold running water and pour boiling water over it. Wash the mint and dry it on a paper napkin. Wash the mushrooms well with cold running water and place on a paper towel. Wash the zucchini and bell peppers. Peel and wash the garlic. Wash fish and seafood thoroughly with cold water.
Лимон помойте холодной проточной водой, обдайте кипятком. Мяту помойте и просушите на бумажной салфетке. Грибы хорошо помойте холодной проточной водой, выложите на бумажное полотенце. Кабачок и болгарский перец помойте. Чеснок почистите и помойте. Рыбу и морепродукты тщательно помойте холодной водой.
Chop the prepared garlic with a sharp knife. Finely chop the mint, mix with fish seasoning and garlic, pour in sunflower oil. Cut the lemon in half, squeeze out the juice and add it to the marinade.
Подготовленный чеснок порубите острым ножом. Мяту мелко порежьте, смешайте с приправой для рыбы и чесноком, залейте подсолнечным маслом. Лимон разрежьте пополам, выдавите сок и добавьте его в маринад.
Clean fish, squid and shrimp. Pour the marinade generously, stir well so that it is distributed evenly. Leave to marinate for 20 minutes. Mushrooms can also be marinated if desired.
Почистите рыбу, кальмаров и креветки. Обильно полейте маринадом, хорошо перемешайте, чтобы он распределился равномерно. Оставьте для маринования на 20 минут. Грибы также при желании можно замариновать.
Place vegetables, mushrooms and seafood alternately on long skewers. Place on grill grid and grill over hot coals. Don't forget to turn the skewers periodically.
Насадите на длинные шпажки поочередно овощи, грибы и морепродукты. Выложите на сетку гриля и жарьте на костре с раскаленными углями. Не забывайте периодически переворачивать шпажки.
Place the fish in the grill mesh and do the same. However, the coals must be smoldering. Remember to turn the grid over every minute so that the fish cooks evenly.
Выложите в сетку гриля рыбу и проделать то же самое. Однако угли при этом должны быть тлеющими. Не забывайте через каждую минуту переворачивать сетку, чтобы рыба равномерно прожарилась.
Serve fish and seafood immediately after cooking as a hot main course. When serving in portions, place on a plate, garnish with lemon slices, and place the fish on a leaf of fresh lettuce.
Подавайте рыбу с морепродуктами сразу после приготовления в качестве горячего основного блюда. При порционной подаче выложите в тарелку, украсьте ломтиками лимона, рыбу выложите на лист свежего салата.