Wash the lemon with cold running water and pour boiling water over it. Clean the fish from scales, remove the entrails, and wash thoroughly with cold water. Wash the parsley with cold water and dry on a napkin.
Лимон помойте холодной проточной водой, обдайте кипятком. Рыбу почистите от чешуи, удалите внутренности, тщательно помойте холодной водой. Петрушку помойте холодной водой, просушите на салфетке.
Mix fish seasoning with salt and mix well. Sprinkle the prepared fish with the prepared mixture and rub it into the surface with your hands. Place branches of prepared greens in the belly. Sprinkle with lemon juice and leave for 30 minutes. On each side of the carcass, make 3-4 transverse cuts with a knife.
Смешайте приправу для рыбы с солью, хорошо перемешайте. Подготовленную рыбу пересыпьте подготовленной смесью, вотрите ее в поверхность руками. В брюшко положите ветки подготовленной зелени. Сбрызните соком лимона и оставить на 30 минут. На каждом боку тушки сделайте ножом 3–4 поперечные надреза.
Grease the grill grate with vegetable oil. Also brush the marinated fish with oil. Grill over smoldering coals for 15 minutes, remember to turn the grill every 2 minutes.
Решетку мангала смажьте растительным маслом. Замаринованную рыбу также смажьте маслом. Жарьте на мангале с тлеющими углями в течение 15 минут, не забывайте каждые 2 минуты переворачивать решетку.
Serve dorado hot as an independent main course. When serving in portions, place on a plate, garnish with lemon slices and fresh herbs.
Подавайте дорадо в горячем виде в качестве самостоятельного основного блюда. При порционной подаче выложите в тарелку, украсьте ломтиками лимона, свежей зеленью.